De Berg in Beeld

Om je een goed beeld van onze school te geven hebben we een aantal filmpjes over onze school gemaakt. Je vindt ze terug op deze pagina. Ook kun je hier de algemene informatie webinar van afgelopen jaar en onze webinar over vwo-bèta in alle rust terugkijken.

Welkom op De Berg

Rosa en Matisse zijn 2 leerlingen van De Amersfoortse Berg. Zij laten je in dit filmpje van alles zien: een aantal docenten, leerlingen, lokalen, activiteiten, de mediatheek en de kantine. Zo krijg je een beeld van hoe De Amersfoortse Berg eruit ziet en wie je zoal kunt tegenkomen. 

Algemene informatie webinar

In deze webinar krijg je veel informatie over De Amersfoortse Berg. Het is eigenlijk de digitale versie van wat wij normaal op een open dag vertellen. Er wordt door leerlingen van de school antwoord gegeven op vragen die kinderen uit groep 8 hebben gesteld, je hoort hoe de klassen worden ingedeeld, wanneer je op kamp gaat en hoe de lessen eruit zien (Chromebooks en boeken). Maar er komen in deze webinar nog veel meer onderwerpen voorbij.

Het eerste jaar

In deze film vertellen (junior) mentoren, de coördinator van de eerste klas en docenten je van alles over hoe je begeleid wordt bij het maken van huiswerk, welke activiteiten er zijn, wat de berguren inhouden en welke soorten eerste klassen er zijn op De Amersfoortse Berg.

Webinar VWO-bèta

Als je interesse hebt in VWO-bèta, dan moet je deze webinar zeker bekijken. Er wordt precies uitgelegd wat bèta inhoudt en hoe de lessen eruit zien. Er wordt zelfs live een proefje gedaan door vier leerlingen. Ook komen er vragen van kinderen uit groep 8 voorbij die beantwoord worden door leerlingen en docenten. 

De Berg in ontwikkeling

Een school begeleidt leerlingen in hun ontwikkeling, maar is zelf natuurlijk ook steeds in ontwikkeling. We gebruiken de tips en tops die we van leerlingen en ouders krijgen om die ontwikkeling vorm te geven. In dit filmpje leggen we uit wat er de aankomende jaren aan ontwikkeling wordt gedaan.

Rondleiding

Tijdens onze kijkdag van zaterdag 6 maart 2021 hebben Rosa, Joyce en Syb jullie live rondgeleid door onze school. Je kunt de rondleiding hiernaast terugkijken.