Buiten

De prachtige locatie vraagt om een open gebouw met optimaal uitzicht naar haar omgeving. Grote puien tot op de vloer zorgen voor een goede verbinding tussen gebouw en landschap. Een aantal van deze puien kan volledig geopend worden, zodat in de open lucht onderwijs gegeven kan worden en het landschap als het ware naar binnen stroomt. Een openluchtschool noemen we dat.  

Door de positie van de gebouwen, ontstaat een grote open en lichte middenruimte als centrum van de campus. Zowel bosrand als gebouwen geven vorm aan de omsloten en veilige plek die zo ontstaat. Mooi is dat de centrale plek, als een common field, alles samenvoegt aan buitenactiviteiten; van sport, pauzeren, zitten en kletsen maar met name ook de wandeling van het ene naar het andere gebouw. Tussen de gebouwen door is het bos beleefbaar, het piept met groen en bomen tussen de gebouwen door het campusveld op.

Omdat bewegen belangrijk is, verbinden we de besloten pauzeplek met het sportterrein; zodat sport een natuurlijk onderdeel van de school uit maakt en leerlingen uitnodigt om te bewegen. Onder de bestaande bomen door is zicht op de sportvelden vanaf het middenterrein en andersom.

Binnenterrein naast sportzaal kijkend richting beta/gamma-gebouw